Keuken
De Moluks- Indonesische keuken kent een grote diversiteit aan lekkernijen. Hieronder hebben we er enkele weergegeven. Voor een visuele impressie kunt u kijken op de pagina's Snacks, koekjes en cakejes en Gerechten alwaar vele lekkernijen op foto staan afgebeeld.
Jajan (koekjes en snacks)
Kuping gajah (koekje in vorm van olifantenoren)
Kue buncis (koekjes)
Kra (zoete gepofte rijstblokjes)
Kue bumbu (knapperige, gekruide koekjes)
Kue lapis (gekleurde koek in laagjes)
Ketan unti (kleefrijst met kokos en palmsuiker)
Lapis Surabaya (laagjescake)
Nagasari (snack gevuld met een schijfje banaan)
Waji (kleefrijst met kokosmelk en palmsuiker)
Pandan chiffon cake (cake met pandan-kokossmaak)
Pandan rolkoek (gerolde cake met vulling)
Dadar gulung (flensjes met zoete vulling)
Kelepon (bolletjes met zoete vulling)
Kue kacang tanah (notenkoekjes)
Onde-onde Kacang Hijau (snack voorzien van zoete vulling)
Pisang goreng (gebakken banaan)
Roti kukus (gestoomde cake)
Bolu kukus bunga mawar (gestoomde mini-cakejes)
Kue putu ayu (gestoomde cakejes met topping van kokos)
Bapao (gevuld broodje)
Kacang bawang (in knoflook bereide, gefrituurde nootjes)
Kacang goreng (gebakken nootjes)
Lemper (gevulde rijstrolletjes)
Lumpia (loempia)
Namu-Namu (pasteitjes)
Risolles
Advocat (alcoholvrije delicatesse)
Sup (soepen)
Soto Ayam (gevulde bouillon met o.a. rijstbuiltje en stukjes kip)
Soto dengan Frikadel (kippebouillon met frikadel)
Sup Kentang (aardappelsoep)
Hidangan (hoofdgerechten)
Bami Goreng
Gado-Gado (gemengde groenten met pindasaus en rijstbuiltje)
Mihun Goreng (gebakken Miehoen)
Nasi Goreng
Pecel met Lontong (groenten met pittige pindasaus)
Tahu Kecap (sojablokjes met sojasaus)
Sagu & Nasi (sago en rijst)
Ketupat dengan Santan (rijstbuiltjes met kokosmelk)
Lontong (rijstbuiltje)
Nasi kukus (gestoomde rijst)
Nasi kuning (gele rijst)
Nasi putih (witte rijst)
Sayur-Sayuran (groentengerechten)
Acar (zoetzuur van gemengde groenten)
Buncis (sperzieboontjes)
Koho-koho (gemengde groenten met vis, kokos en kruiden)
Sambal Goreng Buncis (pittige gefruite boontjes)
Sambal Goreng Tahu Tempeh (gebakken tahoe & tempeh)
Sawi (chinese kool)
Sayur Kol Tumis (gefruite kool)
Sayur Lodeh (groenten in kokosmelk)
Sayur Campur (gemengde groenten)
Sayur Tumis (gefruite groenten)
Tahu tumis dengan tauge (gefruite tahoe met tauge)
Terong (gebakken aubergine)
Ikan (visgerechten)
Ikan Rica-Rica (vis in pittige saus)
Ikan Semur (gestoofde vis)
Pepesan Ikan Makreel (pittig gekruide makreel)
Daging (vleesgerechten)
Daging Pedis (pittig gestoofd vlees)
Daging Semur (gesmoord vlees)
Dendeng Kelam (drooggebakken rundvlees)
Dendeng Terik (gekruid rundvlees met kokosmelk)
Empal (gemarineerd gebakken rundvlees)
Rendang (gestoofd gekruid rundvlees)
Sambal Goreng Basah (pittig gestoofd rundvlees)
Sate Babi (stokjes varkenssaté)
Sate Ayam (stokjes kipsaté)
Ayam & Telur (kip- en eigerechten)
Ayam Kare (kerrie kip)
Ayam opor (gestoofde kip in kerriesaus)
Ayam Rica-Rica (kip in pittige saus)
Ayam Semur (gestoofde kip)
Ayam Semur Laksa (gestoofde kip met laksa)
Sambal Goreng Telur (eieren in kruidige saus)
Telur Bumbu Bali (eieren op zijn Balinees)
Tambahan (bijgerechten)
Frikadel (gekruid bijgerecht)
Frikadel jagung (maiskoekjes)
Kerupuk udang (garnalenkroepoek)
Sambal goreng kering (pittige frietjes)
Serundeng (gebakken kokos)